Aado 25 jaar.

  • dagen
  • uren
  • minuten
  • seconden

Aado Meierijstad Toertocht

Je rijdt in een oldtimer langs de mooiste plekken en je maakt tussenstops daar waar jezelf wilt. Brabant is het best te ontdekken wanneer je een aangeboden route gaat volgen, mooie landschappen, kleine plaatsjes en afgelegen plekken die het Brabantse land de moeite waard maken om te toeren. Deze mooie zonnige “Aado zomertoertocht” voor oldtimers op zondag 12 september heeft dit alles mogelijk gemaakt.

Na een warm ontvangst van Harry, Bea en Piet, onder het genot van een kopje koffie en heerlijke bonbons, kregen wij de route aangeboden. Een deelname van 35 oldtimers en een Vespa scooter zijn de gasten vertrokken vanaf het clubhuis naar de Pater van de Elsenlaan, waar velen de afslag naar de Knokert mistte en de Amert gingen verkennen, vervolgens richting Kildonkse watervlucht korenmolen via de landerijen naar Vorstenbosch. Hier passeerden we de korenmolen Wildlust in de Kerkstraat richting Uden naar het slingerpad, de Maashorst en de Schotse Hooglanders naar Zeeland door de Reekse bossen richting naar Escharen, door het mooie Grave naar Velp. Met regelmaat de fruit- en groenten kraampjes waar de producten uit de regio wordt aangeboden.

Aangekomen in Keent, de taurossen lopen te grazen en een parmantige zwarte wisent die zijn territorium beschermt, gaan we langs de mooie beekjes richting Ravenstein en Deursen, de vele tegemoetkomende oldtimers, solexen en de E-step is een welkom genot. Op naar Demen, wij passeren een korenmolen Stella Polaris richting Dieden over de dijk naar Megen, wij krijgen trek in koffie met iets lekkers erbij en gaan lunchen in Macharen. 1e afslag op de rotonde komen wij aan bij Brasserie l’eglise & Feesterij ’t Vunderke, mooi terras met uitzicht op de bolides. Na een heerlijk gebakje en/of lunch gaan we onze tocht voortzetten via de Sint Petruskerk naar Teeffelen, met veel grazers in de weilanden. Via de mooie riviertjes, de oude Maas over komen wij in het mooie Lithoyen aan, de prachtige tuinen zijn wij reeds gepasseerd nu gaan we verder via de Gewandeweg, jammer maar hier strandden Henk en Stanny met hun oldtimer, even later rijdt Piet met de ambulance naar de Gewandeweg om de klus te klaren. Via het Hoefgraaf kanaal, waar vele eendjes en zwanen zwemmen, rijden we over de rivier door de grote Wetering en de bossen naar Middelrode, het einde is in zicht, via Wijbosch, Eerde naar Zijtaart. Even later komen de eerste oldtimers op het parkeerterrein van ons clubhuis aan en wordt er wederom in het gareel geparkeerd.

Nog een laatste drankje als afsluiting van dit evenement, buiten in de zon aan de statafels wordt er nagepraat over deze zeer geslaagde dag. Het was een prachtige route, waar wij allen van hebben genoten. Veel dank aan de organisatie, liefs Ria van Mierlo (foto's op de fotopagina van Ria van Mierlo).

© Oldtimerfriends Aado. All rights reserved.

Oldtimerfriends Aado

  • Oldtimerfriends Aado
  • Doornhoek 3
  • 5465 RC Zijtaart

© Oldtimerfriends Aado. All rights reserved.