Oldtimerfriends AADO
     Clubhuis: Doornhoek 3  Zijtaart
Startpagina.
Nieuws.
Agenda.
Deelname formulier.
Ontstaan AADO.
Historie.
Auto's van leden.
Te Koop.
Foto's.
Lid worden?.
Bestuur AADO.
Links.

Webdesign: Jan Bramer

Nieuws Fehac.
In 1996 namen Ad van Dongen en de helaas te vroeg overleden Theo Aarts, beiden auto liefhebbers in hart en nieren met “benzine in hun aderen”, het initiatief om een automobiel club op te richten.

Theo en Ad hadden geconstateerd dat er in Veghel en omgeving erg veel mobiel cultureel erfgoed in garages en schuren stond wat eigenlijk zelden of nooit daglicht zag.

De opkomst bij de eerste “Aado”rit in September 1996 maakte meteen duidelijk dat er een grote behoefte aan een oldtimer-vereniging was. Meer dan 100 voertuigen gaven “acte de présence” bij deze eerste rit die langs de mooiste plekjes van Veghel en omgeving voerde. Sindsdien is de jaarlijkse Aado rit een begrip voor bezitters van klassieke automobielen in en om Veghel.

Niet alleen voor de bezitters van oldtimers en klassieker's, maar zeker ook de vele toeschouwers die jaarlijks al dit moois komen bewonderen is het vaak een feest van herkenning om de auto van opa of je eigen eerste auto nog eens te zien.


Buiten de diverse ritten in de zomer en het najaar worden er ook in de wintermaanden bijeenkomsten voor de leden georganiseerd waar bijvoorbeeld een taxateur bij aanwezig is, of een technisch expert die een lezing geeft.

En natuurlijk geven deze bijeenkomsten de leden ook de kans om eens bij te praten en technische informatie uit te wisselen onder het genot van een drankje.