Oldtimerfriends AADO
     Clubhuis: Doornhoek 3  Zijtaart
Startpagina.
Nieuws.
Agenda.
Deelname formulier.
Ontstaan AADO.
Historie.
Auto's van leden.
Te Koop.
Foto's.
Lid worden?.
Bestuur AADO.
Links.

Webdesign: Jan Bramer

Nieuws Fehac.
Gemotoriseerde sporten in Veghel Na de tweede Wereld Oorlog

Na de bevrijding van Veghel op 23 September 1944 kwam de motorisering weer langzaam op gang. Vele motorfietsen en auto’s die jaren voor de bezetter waren verborgen in schuren en onder stro kwamen weer te voorschijn, zij werden weer bedrijfs-klaar gemaakt en in het weer op gang komende verkeer ingezet. De Veghelse garage bedrijven waar onder de gebr. v.d. Aa,  Harry van Berkel, Frans v.d. Dungen, Sjef Ruis en later Louis Staals en de gebr.Aarts hadden in die jaren handen vol te doen om het spul weer opgang te krijgen en te houden.

Langzaam en met mondjes-maat komen er ook weer nieuwe motorfietsen en auto’s op de markt, de Veghelse motorrijders vereniging wordt opgericht zij heeft haar clubhuis bij café Noud Somers aan de Stationsstraat van deze vereniging is een club foto bewaard gebleven van de leden op hun motorfietsen voor caf’e Somers.

Er worden motor wedstrijden georganiseerd (MotorCross) in de Beemd waar thans het Juliana park ligt de ingang is bij rijwielhandel de Kuiper door de poort, die rijwielhandel is daar nog steeds gevestigd, aan de start verschijnen vele coureurs uit de omgeving, maar ook de plaatselijke coureurs geven acte de precence Jaques v.d. Aa op zijn Ariel en Louis Staals sr. op zijn Triumph en anderen,

(
Louis Staals wordt de gentelman coureur genoemd op wedstrijd dagen rijdt hij met zijn wedstrijd motor over de openbare weg naar de plaats waar de wedstrijd die dag wordt gehouden hij meld zich dan geheel gekleed met strop­das bij het organisatie comité en schrij­ft zich in voor de wedstrijd, het wedstrijd klaarmaken voor Louis beperkt zich dan tot het ”den strop­das in het overhemd steken” en zich aan den start begeven.
Veghelse motorclub met Jaques v.d.Aa, Piet v.d.Aa, Mies Ketelaars, Willem Marinus, Wim Oonk en vele anderen.
Louis Staals op Truimph)
Volgende.